«Vorige bericht

Natuurlijke suikers, eh wat?

Deel dit bericht op

‘Hoe kan ik nou fantastisch lekkere koeken gaan versturen waar grote hoeveelheden suikers ingaan?’ Niet dat ik daarmee iets fouts doe. Nee, zo erg is het niet. Maar voor mij toch wel een soort gewetensvraag voordat ik startte met Zoete Kaart.

Suikers, suikers, suikers

Hoe mooi is het om mensen blij te maken met een Zoete Kaart EN tegelijkertijd een klein, ini mini stukje bij te dragen aan de bewustwording van suikers versus natuurlijke suikers? Ik hoop dat je deze missie waardeert 😉 Wat ik doe is geraffineerde suikers vermijden en vervangen door natuurlijke suikers. En ‘lege’ melen zoals bloem laat ik links liggen en kies o.a. speltmeel en amandelmeel. De altijd lekkere geur in huis dank ik aan kokosolie.

Energielevel down

Steeds meer mensen, jij bent er vast een van, zijn zich bewust van hoe slecht het is om teveel suiker te eten. Je suikerspiegel gaat sky high en daarna stort je energielevel weer in als een kaartenhuis. Herkenbaar? Je hormonen raken van de wap. Organen zoals je alvleesklier krijgen het zwaar te verduren. Het kan stemmingswisselingen veroorzaken. Draagt bij aan overgewicht en bevordert (huid)veroudering. Helaas, dit lijstje is oneindig.

Suikerverslaving? Jij ook?!

Maar ja, hoe eet je minder suiker als de hele industrie ingericht is op suiker? In bijna alles wat je in de supermarkt koopt zit suiker verstopt. Zo las ik vandaag nog in de nieuwsbrief van Marjolein Dubbers van de Energieke Vrouwen Academie dat verpakte rucola sla wordt gewassen in suikerwater! Oh My … Dus zo doe je een suikerverslaving op zonder het in de gaten te hebben… Voor mij is het net zo goed een uitdaging om suikerloos te eten. Maar het begint bij bewustwording en dan proberen. Hier hoop ik je een beetje bij te helpen. Je hebt namelijk tig opties om geraffineerde suikers te vervangen door natuurlijke suikers! Ok, bring it on!

Kokosbloesemsuiker

Deze keer wil ik het graag hebben over kokosbloesemsuiker. Ken je deze held al? Of ziet het er voor jou uit als een verkeerd geschreven woord? (dat had ik zelf steeds in het begin ;)) Onwetendheid maakt vaak lastig. Want hoe gebruik je het op een lekkere manier? Waar koop je het? Ik help je graag op weg.

Graag stel ik je voor aan mister kokosbloesemsuiker

  • Bruin van korrel. Zou het broertje kunnen zijn van bruine suiker, maar niets is minder waar.
  • Wordt ook vaak kokospalmsuiker of kokossuiker genoemd.
  • De suiker komt van de bloesems van kokosnootpalmbomen uit voornamelijk Azië.
  • Volledig natuurlijk en ongeraffineerd, yeah!
  • Glycemische Index van 35 wat betekent dat de suikers langzaam in de bloedbanen worden opgenomen. Hiermee voorkom je een piek in je suikerspiegel. Zeker omdat ik het combineer met noten. Dat drukt de suikerspiegel nog meer.
  • Rijk aan goede voedingsstoffen, waaronder verschillende B-vitamines en allerlei mineralen, zoals magnesium, ijzer, zink en kalium.

Recepten met kokosbloesemsuiker

Het allersimpelste is kristalsuiker op de pannenkoek vervangen door kokosbloesemsuiker. Mijn zoontjes zagen het eerst aan voor bruine suiker dus ‘wat de boer niet kent, eet hij niet discussie’ was niet eens nodig ;). De smaak is wel iets anders, dus hoogstens even wennen. En als je het in een baksel of havermoutpap gebruikt, merk je het smaakverschil helemaal niet. Wat ook erg makkelijk is om zelf chocolademelk te maken.

  • 200 ml warme melk
  • mengen met 2 el cacao
  • voeg ½ tot 1 el kokosbloesemsuiker toe

Zin in een lekker koekje? Maak dan deze kletskoppen van Oh My Pie. Super simpel, lekker en ook nog eens glutenvrij! Op deze site raak je sowieso niet uitgekeken. Watertandend kies je een recept. Alvast denkend aan de geur maak je een keuze en dan…. Lekker aan de slag! Het is vaak veel simpeler dan je denkt…alleen even zorgen voor de boodschappen.

Where to buy

Tja, leuk hoor. Ik wil het best proberen, maar waar koop ik kokosbloesemsuiker en die lekkere noten en meelsoorten?
Ik verwacht binnen afzienbare tijd kokosbloesemsuiker in de supermarkten te vinden (misschien heeft AH het, deze winkel heb ik niet getest), maar in ieder geval verkrijgbaar bij EKO en natuurwinkels. Of nog veel makkelijker; bestel het via www.denotenshop.nl. Een super fijne webshop met goede prijzen. En geloof me, ik heb heel veel webshops vergeleken voordat ik mijn inkopen deed voor mijn ingrediënten. Dan kan je meteen ook lekkere noten, zaden en meelsoorten bestellen. Amandelmeel bijvoorbeeld… wat een gezonde uitvinding! En zoveel gezonder dan gewone meel of bloem. Hier wijd ik graag nog een blog aan.

En. Wat vind jij?

Zó benieuwd wat je ervan vindt. Van de kokosbloesemsuiker en van mijn allereerste blog. Best spannend eigenlijk wel. En stiekem ook best trots. Ondernemen is kleine mijlpalen zien. See you next time! En niet vergeten hè…

‘Het zijn de kleine genietmomentjes die het doen’.

© Zoete Kaart | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy