CONTACT
Sluit

Er zijn verschillende manieren om contact met ons op te nemen.

*Op werkdagen tot 17.00 uur

Naar de contactpagina »

Van jeugd naar origineel cadeau

Over Zoete Kaart

Mijn liefde voor kaartjes schrijven heb ik van mijn moeder. Ik ken niemand die attenter is dan zij. Vooral op de momentjes die je niet verwacht. Mijn liefde voor koken en bakken heb ik van mijn vader, die een eigen restaurant had.

Pure passie

Voor mij is het schrijven van een kaartje in flow zijn, puur in het moment en het geeft mij een blij gevoel. Blij omdat ik weet dat het iets met de ander gaat doen. Een glimlach, een traan, ontroering. Wat het ook is, je raakt er iemand anders mee. Voor mij echt pure passie, al jaren. En alleen maar meer een anker geworden in deze tijden van drukte en digitalisering.

Hoe het zo kwam

De stap naar Zoete Kaart kwam niet zomaar. Leuk dat ik kaartjes schrijven leuk vind, dacht ik altijd. ‘Maar hoezo kan ik daar iets mee in de vorm van een eigen bedrijf?’ Dat ik een eigen bedrijf wilde, stond voor mij al jaren vast. Ik durfde er alleen niet echt aan toe te geven. Ik bleef steken op de vraag: ‘Ja, maar wat dan?’ Totdat ik zover was om eens goed te gaan graven, echt spitten kan ik wel zeggen. Gewoon eens gaan voor de grondige aanpak in plaats van de Franse slag. Dit bracht mij tot mijn missie: ‘mensen een onbezorgd, genietmomentje geven.’ Gewoon genieten. Even ontspannen met een blij gevoel.

Ik was al een tijdje aan het broeden op mijn missie en vrij onverwacht brak het ei en werd een prachtbaby geboren: Zoete Kaart! Ik had mijn missie gekoppeld aan waarden die ik belangrijk vind zoals verbinden, in het moment zijn, genieten en er toe doen. Daar kwam eten bij. Want wat is nou meer verbindend dan eten? Ik hou zelf zo ontzettend van eten en dan het liefst samen met anderen. Lunchen, borreltje, uiteten. Zonder moeite kan ik van eetmoment naar eetmoment gaan. Echt heerlijk. Verder kom ik uit een horecafamilie en heb ik daar altijd wat kriebels aan over gehouden. Bizar dat sommige dingen zo voor de hand liggen en je ze zelf pas een hele tijd later ziet. Ik zag dus ‘ineens’ de combi van mijn twee passies ‘kaarten & eten’ samenkomen. Oh, wat is dat een super gevoel om het kloppende bedrijfsidee te zien ontstaan!

Natuurlijke suikers missende puzzelstukje

De cirkel was rond toen ik besefte dat ik lekkere dingen wil bakken met alleen natuurlijke suikers en gezondere meelsoorten. Want hoe kan ik mensen een onbezorgd, genietmomentje geven als het vol zit met geraffineerde fabriekssuikers en melen die niks doen qua voedingswaarde? En je suikerspiegel sky high gaat? Ik dook vol in deze gezondere manier van bakken en ontdekte hoe lekker het is. Amandelmeel, noten en kokosbloesemsuiker zijn mijn absolute aanraders.

Maanden van voorbereiding zijn vooraf gegaan aan wat nu (eind 2018) het resultaat is van Zoete Kaart.

 

 

© Zoete Kaart | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy